Hamburgerbröd

Till hemmagjorda hamburgare ska det ju självklart vara egenbakade hamburgerbröd. Det här receptet blir åtta stycken bröd.
2,75 dl vatten
0,5 dl mjölk
2,4g torrjäst
35g socker
525g vetemjöl special
1 tsk salt
35g smör
1 uppvispat ägg
Sesamfrön
Värm vatten, mjölk och smör fingervarmt. Blanda mjöl, salt, socker och jäst. Tillsätt vätskan och ägget. Knåda eller kör i assistent ca 10 minuter. Degen kommer att vara ganska kladdig, det ska den vara. Täck över bunken med platsfolie och jäs till dubbel storlek (1-2 timmar).
Häll ut degen på ett bord och dela den i åtta lika stora delar. Forma varje del till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom lite. Är degen för kladdig kan du blöta händerna lite innan du rullar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek igen.
Pensla försiktigt med vatten och strö på sesamfrön. Låt torka till några minuter. Grädda på 200 grader i 15 minuter eller tills bröden blivit gyllenbruna. Låt dom sedan svalna på galler under bakduk.

Kommentarer
Trackback